01-08-2019
Showa

De showklasse Showa kent één variëteit, te weten de Showa Sanshoku of kortweg Showa. Een eigen showklasse vanwege het feit dat dit als één van de belangrijkste variëteiten wordt beschouwd. Showa staat bekend als de stoerste variëteit uit de Go-Sanke groep (Kohaku, Sanke en Showa), vanwege zwarte basiskleur die doorgaans dominant aanwezig is. Showa heeft op de zwarte basiskleur een rood en wit patroon.

Lees meer >

De naam Showa verwijst naar een bepaalde periode in de geschiedenis van Japan (Showa Jidai). Keizer Hirohito (Keizer Showa) regeerde van 1926 tot en met 1989. Sanshoku betekent driekleur.

Jukichi Hoshino was de eerste persoon die de Showa het levenslicht liet zien door een Ki Utsuri (een zwarte koi met een geel patroon) met een Kohaku (een witte koi met een rood patroon) te kruisen. De basis voor Showa werd hiermee in 1927 in Niigata gelegd.

Tomiji Kobayashi (een hobbyist) verbeterde de Showa in 1964 aanzienlijk, door een Yagozen Kohaku in de Showalijn te brengen. Het resultaat was dat het wit verbeterde, het rode patroon groter werd en het stevige zwart bleef. De verbeterde versie van de Showa won hierdoor enorm in populariteit, zeker nadat één van de gekweekte vissen van Kobayashi san de Grand Champion titel op de All Japan Koi Show pakte!


Een aantal kwekers als Dainichi, Isa, Oomo, Ueno en Sakai hebben een verregaande specialisatie of kweken voor een groot deel Showa.

< Lees minder

Kent u alle koi variëteiten al?

Hoe heet die gele daar?", vraagt de buurman. Juist dan kunt u er dan natuurlijk net niet opkomen. Dat vergt nog enige studie. Toch is het niet zo heel moeilijk. Als je wat standaardtermen kent, schiet de naam van de variëteit je weer te binnen. Is het herkennen van de variëteiten belangrijk om koi te houden? Welnee, maar het is wel heel leuk om te weten?

Koi houden is water houden
Als je water goed is, is je koi ook goed. raadpleeg onze kennisbank.
Gezondheid is het belangrijkste
Hou uw koi gezond lees onze artikelen, volg workshops.
Neem gerust contact op
Wilt u meer informatie? Bel met 0348 - 44 5352